De IJssel Stroomt Over – 15 oktober 2017 Hedon Zwolle

 

Popprijs en Showcasefestival de IJssel Stroomt Over naar Hedon

Op zondag 15 oktober 2017 wordt in Hedon Zwolle een nieuwe editie van de IJssel Stroomt Over georganiseerd. De IJssel Stroomt Over is een Showcasefestival wat in de loop der jaren is uitgegroeid tot een festival waar artiesten graag spelen en waar programmeurs van podia en festivals nieuw talent komen spotten. Dit jaar koos een vakjury negen talentvolle artiesten uit de provincie Overijssel; Colin Waters, Fusus, Scott & Young, Heiza, RUV, Young North, Colorwave, Writist en Oost Wanted.

De IJssel Stroomt Over wordt geïnitieerd door de vier poppodia van Overijssel: het Burgerweeshuis Deventer, Atak Enschede, Metropool Hengelo en Hedon Zwolle. Deze partijen werken gezamenlijk aan diverse projecten onder de vlag van Poppunt Overijssel die bijdragen aan talentontwikkeling van popmuziek in de provincie Overijssel.

Prijzenpakket en CD
De negen geselecteerde acts strijden dit jaar om een felbegeerde plek op het Eurosonic Noorderslag festival in Groningen, daarnaast wordt er een prijzenpakket samengesteld met diverse optredens. Tevens wordt er, evenals voorgaande jaren, een compilatie-cd gemaakt welke gratis beschikbaar is voor alle bezoekers van het showcasefestival. Nieuw dit jaar is de LP: deze wordt in kleine oplage geperst en is daarmee nu al een collectors-item.

Festivalaward en netwerkbijeenkomst
De Popprijs Overijssel wordt jaarlijks uitgereikt, en werd afgelopen april tijdens het Booster festival in Enschede in ontvangst genomen door Jeangu Macrooy. Tijdens de IJssel Stroomt Over 2017 wordt er een nieuwe categorie van de Popprijs geïntroduceerd, namelijk de ‘Festival Award’. Publiek heeft de mogelijkheid om online (via deze link) te stemmen op zijn of haar favoriete festival.

Tickets voor de IJssel Stroomt Over zijn verkrijgbaar voor €6,50 inclusief servicekosten via de website hedon-zwolle.nl. Het programma start om 14:00u en alle optredens zijn ook te volgen via de livestream in samenwerking met Jij & Overijssel.