De Overijsselse Ambassade 2022

Poppunt Overijssel presenteert dit jaar in samenwerking met de drie Overijsselse kernpodia De Overijsselse Ambassade 2022! Dit jaar schitteren negen ambassadeurs in hun eigen livesessie. Deze livesessies zullen de komende weken uitgelicht worden via Poppunt Overijssel. De ontwikkeling van deze ambassadeurs zal het komende jaar de rode draad vormen in de zichtbaarheid van Poppunt Overijssel. Vanaf 24 februari zullen de sessies gelanceerd worden op poppuntoverijssel.nl. 

Negen ambassadeurs in 2022
Bella Luna, Chris Egbers, Frodeau & Milan, Joey’s Midnight Club, Kwaboi, Oh Whale, Hiigo, Cloudsurfers en Primaat krijgen dit jaar een talentontwikkelbeurs toegewezen bij een van de kernpodia: Hedon Zwolle, Metropool Twente of Burgerweeshuis Deventer. Deze veelbelovende acts krijgen als beursact een jaar lang de mogelijkheid om van de middelen, de kennis en het netwerk gebruik te maken om zo dat extra steuntje in de rug te krijgen om door te kunnen groeien naar de landelijke top. Op de Overijsselse Ambassade vind je het beste wat de provincie te bieden heeft!

Overijsselse Ambassade x Metropool x Hedon x Burgerweeshuis

Pre-corona Overijsselse Ambassade x Smooth Brothers Groningen
Tijdens het jaarlijkse showcasefestival Eurosonic Noorderdslag in Groningen creëert Poppunt Overijssel in samenwerking met The Smooth Brothers haar eigen hoofdkwartier. In de Overijsselse Ambassade is er gevarieerd programma voor zowel de muzikant als professional uit Overijssel en daarbuiten. Uitdagende muziek, panels en ruimte voor ontmoeting. De Overijsselse Ambassade is vrij toegankelijk voor iedereen! Je hoeft niet in het bezit te zijn van een ESNS ticket om langs te komen en het Overijsselse talent te bewonderen.

Aftermovie 2020

Het programma in 2021: Druiprek, D A R K D A Y S, Babs, Jimmy Diamond, Luca, Robin Scherpen (Online Overijsselse Ambassade 2021).

Het programma in 2020: Micah & Julia, MINKA, Naber, Lauringer, Johnny loves me, Snareskin, Stef, NOPP

Het programma in 2019: Lovers & Lions, Pjotr, Ruud Fieten, NONCHELANGE & Pen, Jan Terlouw Junior & The Nightclub, Hedon Academy x World Domination presenteren: “Netwerken op Eurosonic, en nu?! en afsluitend de Poppunt Overijssel Borrel met Bastian Benjamin & Elemenopee.