De Nieuwe Notie

Oost-Nederland barst van hiphoptalent. De Nieuwe Notie heeft als missie om dit talent een boost te geven op weg naar het landelijke muziekcircuit. De doelgroep waar we ons op richten bestaat uit iedereen die hiphop maakt; zij het rappers, vocalisten of producers en beatmakers. Een pre is dat zij nog niet getekend zijn bij een label. De titel van dit project, die afgeleid is van het gelijknamige nummer van Sticks en Typhoon, staat voor de ambitie die we hebben om deze talenten hun stempel te laten drukken op de Nederlandse hiphopscene. 

In Overijssel en Gelderland zijn vijf organisaties de samenwerking aangegaan om dit jaarlijkse project op te zetten. Cultuur oost, De Nieuwe Oost | pop, Beatbox/Hedon Zwolle en de Poppunten in beide provincies zetten samen hun netwerk in om talent te werven. Talenten krijgen op hun beurt de kans om van de netwerken en middelen van voornoemde organisaties gebruik te maken.

Talenten krijgen een jaar lang de kans om samenwerkingen aan te gaan met elkaar en andere makers en organisaties. Aan het eind van het traject zal een volwaardig studioalbum uitgebracht worden van de hand van de deelnemers. Hiernaast wordt gewerkt aan live performance en zal De Nieuwe Notie verzegeld worden met een kleine tour.

www.denieuwenotie.nl

Selectie 2022 – Meld je aan!

Het talentontwikkelingstraject voor Hiphop uit Oost-Nederland voor de brandende vraag: Wat heb je nodig voor de volgende stap in je creatieve carrière

Met 6 talenten gaan we werken aan zaken als branding, planning, strategieën, promotie, finance, muziekrecht, ondernemerschap en natuurlijk de artistieke ontwikkeling. Dit doen we door masterclasses en coaching van pro’s uit de hiphopscene en showcases op o.a. Booster-Festival.

In 2021 zijn we stil van start gegaan met 6 talenten: Zino Chavez, Mxrcos, BERGH, Johnny Loves Me, LVIS en Jahlynn. Maar Oost-Nederland barst van meer hiphoptalent! Daarom gaan zijn wij op zoek naar nieuwe gegadigden voor 2022! De Nieuwe Notie heeft als missie talent een boost te geven op weg naar het landelijke muziekcircuit. We richten ons op rappers, vocalisten of producers en beatmakers die zich identificeren met hiphop.

Ben of ken jij toffe producers/ beatmakers/ rappers/ vocalisten die klaar zijn voor die extra stap? Schrijf je dan in. Aanmelden kan tot 20 februari 2022.

DNN Selectie 2020

Selectie 2020

Jahlynn komt uit Nijmegen en studeert aan de Nederlandse Popacademie. In 2017 schopte ze het al tot de halve finale van Idols!

Marcos komt uit Apeldoorn en vindt zijn inspiratie in de fundamenten van hiphop. Vorig jaar maakte hij met input van volgers van zijn socials drie singles.

Olle Elvis Zijlstra, alias Lvis, komt uit Deventer en maakt beats. Zijn doel is om zoveel mogelijk muziek te maken met mensen die hij tof vindt.

Johnny loves me is rapper en zanger, afkomstig uit Enschede. Het heen en weer schommelen tussen zelfspot en self-loathing, bewustwording en onwetendheid zijn uitersten die hem bezighouden.

Zino Chavez is een rapper met R&B invloeden uit Zwolle. In 2018 stond hij in de finale van De Grote Prijs van Nederland en dropte in datzelfde jaar de EP genaamd “Heartbreak Chavez”

Partners
De Nieuwe Notie is een initiatief van: Cultuur Oost, De Nieuwe Oost | pop, Beatbox Zwolle, Poppunt Gelderland en Poppunt Overijssel. Talenten krijgen op hun beurt de kans om van de netwerken en middelen van de partners gebruik te maken.