Popsport

Popsport_LogoIn 2014 is Poppunt Overijssel gestart met de eerste editie van PopSport Overijssel. Een coachingstraject dat zich richt op jonge, talentvolle muzikanten en bands die méér willen met hun muziek. In 2015 is het PopSport Overijssel traject weer terug gekeerd. Winnaar van de edities tot nu toe zijn: Tricklebolt en Rosalie Meijer.

 

PopSport Overijssel

PopSport is er voor jonge, talentvolle artiesten, muzikanten en bands die meer willen met hun muziek. Deze jongeren tussen de 12 en 20 jaar gaan onder professionele begeleiding een stap verder in de muziek. Naast inhoudelijke coaching en begeleiding leren de verschillende artiesten, bands en muzikanten ook hoe de muziek business in elkaar zit en hoe ze hierin kunnen bewegen.

PopSport kijkt echt naar de individu. PopSport gaat natuurlijk over popmuziek, maar dit hanteren we zo breed mogelijk. Het programma is er dus voor alle (pop)genres en voor alle vormen waarin de muziek gemaakt wordt: als band, als singer-songwriter, als dj/producer of in welke samenstelling dan ook.

PopSport Overijssel is er om zo dicht mogelijk in de directe omgeving van de muzikale, Overijsselse talenten te zijn. Regionale PopSport partners helpen de talenten, zij weten precies de juiste weg en beschikken over de juiste contacten. Deze partners plannen de (gezamenlijke) workshopdagen, de individuele coaching en de optredens. Het fijne van deelname aan PopSport is dat er dicht bij huis een programma gevolgd wordt, maar tegelijkertijd wordt er ook vanaf de start deel uitgemaakt van een landelijk programma; het PopSport NetWork. Waardoor automatisch de muziekwereld groter wordt!

PopSport NetWork

Iedereen die deelneemt aan PopSport mag member worden van het PopSport NetWork. Een netwerk van, voor, door en met individuele PopSportdeelnemers.

PopSport NetWork is een creatief en zakelijk netwerk van jonge ambitieuze muzikanten, singer-songwriters, dj/producers, strijkers, drummers enzovoort. Voor iedereen dus, die openstaan voor samenwerking en die hun muziek, kennis, contacten en enthousiasme willen delen. Om samen beter te worden! Het NetWork staat en valt dus bij de inspanningen om contacten te leggen met andere muzikanten en met de verschillende professionals die ook actief zijn binnen het netwerk.

PopSport zal op gezette tijden speciale projecten inbrengen waaraan je kunt deelnemen. Zo werken we binnen het NetWork bijvoorbeeld samen met de verschillende MBO- en HBO muziekopleidingen en met diverse landelijke festivals, wedstrijden (o.a. GPNL) en projecten.

Voor nog meer informatie, kijk op de website van PopSport: www.popsport.nl

Deelnemende bands/acts PopSport 2015

PopSport Overijssel heeft voor deze editie zes bands/acts bevestigd:

The Muncks

The Muncks omschrijven zichzelf als een funky band met rock- en jazzelementen. Met een plekje op het Bevrijdingsfestival Overijssel hebben zijThe Muncks al een doel bereikt die zij zichzelf gesteld hadden.

De band speelt in een formatie met vier leden. Ritske van der Heide als frontman en bespeelt de hammond, Melvin van Weert is de gitarist, Ilias Kerkeni bespeelt de bas en Dirck Kroes is de drummer.  De heren die klein moeten beginnen, maar vol zitten met grote idealen hebben in 2014 een tweetal wedstrijden gewonnen. Namelijk “Burger Band Clash” en “Salland’s got Talent.” Via PopSport willen zij vooral consequent worden in hun optredens en samen met hun coach willen zij het maximale uit zichzelf halen.

Crazy Daze

Crazy DazeCrazy Daze is een Zwolse band bestaande uit zes leden. Ze spelen al anderhalf jaar samen en treden al regelmatig op. De band heeft in 2014 de voorronde van Stairway to Hedon gewonnen. Helaas konden zij niet bij de finale aanwezig zijn.

De bandleden zitten allemaal op het conservatorium en worden dus al veel getraind in hun eigen specialisme. Zo bespeelt Kasper Rietkerk de saxofoon, Hugo Hinkel de drums, Jelmer van de Berg de toetsen, Chiel van Rijn de bas en is Lieke Radstaak de zangeres. De band speelt over het algemeen zelfgeschreven nummers gericht op R&B, Soul en dit allebei met popinvloeden. Via PopSport zouden zij dus ook graag hun naamsbekendheid groter maken en zoveel mogelijk optreden.

Rosalie Meijer

Deze 20 jaar oude Raaltese singer-songwriter ondersteunt haarzelf op piano en gitaar. Op 19-jarige leeftijd schreef Rosalie haar indrukwekkende nummer ‘Stars’. Voor dit nummer ging zij de studio in met Erwin Nyhoff en Bert Visscher. Rosalie schreef dit nummer over RosalieSterre, die in 2007 overleed aan de gevolgen van leukemie. Rosalie had vader Frank Freriksen zijn verhaal over zijn dochter Sterre horen vertellen op tv en was zwaar onder de indruk. Naast het nummer ‘Stars’ heeft Rosalie ongeveer een uur à anderhalf uur zelfgeschreven materiaal. Haar belangrijkste doelstellingen voor het PopSport traject zijn het wegwijs worden in de studio opnames en ze wil meer te weten komen over goede promotie.

Exploding Pudding

puddingMet een gemiddelde leeftijd van 14 jaar speelt Exploding Pudding al zelf gemaakte liedjes. Het spelen van eigen nummers wordt steeds meer, maar daarnaast spelen zij ook nog rock covers. Er zitten drie gitaristen in de band, waarvan Jessica de bas bespeelt en Rinus en Ivo de elektrisch gitaristen zijn. Naast gitaar spelen zingt Ivo ook nog en wordt de band ondersteund door de drummer Renco.

Op dit moment heeft de band vijf eigen nummers geschreven met de namen: ‘Bully’, ‘When I Dream’, ‘Long Straight Road’, ‘Make The Choice’ en ‘Undercover’. Tussen de gecoverde nummers zijn de meest bekende nummers: ‘Smells Like Teen Spirit’, ‘Summer of 69’ en ‘Sweet Home Alabama/All Summer Long’. Voor een bandje met een gemiddelde leeftijd van 14 zou je denken dat zij in het verkeerde tijdperk geboren zijn.

VG Pure

Met invloeden van Destiny’s Child, Little Mix, Beyoncé, Jess Glynne, Christina Aguilera en Tori Kelly zingt dezezes koppige groep haar nummers. Deze Vocal Group is sinds januari 2014 bij elkaar en bestaat uit de volgende leden: Maks ten Tusscher, Emmy van Dorth, Janske ter Horst, Maud Vissers, Emma Simons en Sarah Bruggink. De dames worden gecoached door Annemarie Bron en beschrijven zichzelf als een Vocal Group bestaande uit 6 talentvolle jonge meiden. Alle 6 hebben ze een unieke, eigen sound en samen brengen ze dit naar een hoogtepunt!

Another Piece of the Puzzle

APOTP BAND (5 of 5)Another Piece of the Puzzle is een vijfkoppige band gevestigd in Zwolle. De band bestaat uit de twee frontmannen Quinten Leistra en Jacco Pot, verder zitten Pieter Hartman (gitarist), Eldert Braaksma (drummer) en Douwe Steunenberg (bassist) in de band. De band speelt hoofdzakelijk eigen gemaakte nummers in het genre Britpop, harde bluesrock, hier en daar zelfs wat grungerock en poprock. Denk hierbij aan bands als Arctic Monkeys, The Libertines, Jet en The Strokes. In de PopSport periode wil Another Piece of the Puzzle zich vooral bezig houden met promotie doeleinde en is het een grote wens om de eerste demo’s op te nemen.