Fusus

Wijzig je omslagfoto
fususmusic
Wijzig je omslagfoto
Account Status: Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Deventer

De multi-instrumentalisten en producers Ruben Maathuis, Koen Klunder en Koen Vosmeijer hebben zich toegewijd aan het samen smelten van klassieke en elektronische geluiden.

De muziek van fusus verspreidt zich over een groot gebied van genres en stijlen. Met kenmerken van house en techno, en vlagen van klassiek, jazz en ambient. Het is allesbehalve geconcentreerd, en toch een eenheid. De basis ligt in een unieke combinatie van slagwerkinstrumenten, synthesizers, samplers en drumcomputers.

In 2015/2016 was fusus onderdeel van de ‘Kontra album live shows’ van dj/producer De Sluwe Vos. Het trio verdiepte zich daarna verder in elektronische muziek. Ze bouwden een eigen studio, vulden het met hun verzameling slagwerk en spaarden er elektronische instrumenten bij. Het was de start van een oneindige zoektocht naar een combinatie van warme akoestische klanken en krachtige elektronica.

De werkwijze van het trio is eigenwijs, onbegrensd en tot in detail. Instrumenten en apparatuur reiken door fusus verder dan hun oorspronkelijke bedoeling. Daarmee smeden ze een futuristisch geheel van verrassende beats, sferische synths en akoestische percussie.

In 2017 won fusus het Showcasefestival De IJssel Stroomt Over. Daarna stonden ze al op Eurosonic Noorderslag, het Grachtenfestival en de Popronde. Begin 2019 verschijnt de nieuwe EP 'In Textus'.

Elektronisch I Klassiek I Jazz I House I Techno I Ambient