Faico

Wijzig je omslagfoto
Jessee07
Wijzig je omslagfoto
Account Status: Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Oldenzaal

Faico is een 5-koppige band uit Nederland, opgericht in 2016 door de blonde broers Sep en Jesse Eshuis. In het oosten des lands schreef het duo hun debuut EP, waarbij hun roots duidelijk hoorbaar zijn. Opgegroeid met The Eagles en geïnspireerd door de Amerikaanse folkrock band Dawes is het logisch dat de melodieuze harmonieën en scheurende gitaren niet ontbreken. Geef deze Westcoast/Americana muziek een meer poppie jasje en de stijl van Faico is zo goed mogelijk omschreven.

‘’De band Faico is het bewijs dat er nog jonge gasten zijn, die de kunst verstaan onvervalst goede muziek te maken’’ – TC Tubantia.

In oktober bracht Faico hun 1e single ‘Gentleman’ uit, die in November gevolgd zal worden door hun debuut EP ‘Finish your song’. De opnames hiervan vonden in 2 delen plaats. Het 1e deel werd geproduceerd door Stefan van Rijswijk en Crispijn Theeuwes en is opgenomen in de GAM-studio's (België). Het 2e deel werd geproduceerd door Gabriël Peeters (o.a. Normaal/JW Roy) en opgenomen in zijn Uncle Gabe's studio, waar ook de eindmix door hem plaatsvond.

Country pop