Pieter

Wijzig je omslagfoto
PieterLeendertse
Wijzig je omslagfoto
Account Status: Goedgekeurd

Deze gebruiker heeft nog geen profielinformatie toegevoegd.

Zwolle

Pieter Leendertse is singer-songwriter van Nederlandstalige popliedjes. Geboren en opgegroeid waar zee plaatsmaakte voor land, Flevoland, is hij nu gehuisvest aan de oude gracht in het waterrijke Zwolle. Een echte waterman dus.

Pieter werd als kind verliefd op de zee het strand en de golven. “Mijn inspiratie voor het schrijven van liedjes komt vaak vanuit de zee, zon en strand. Lopend langs het water denk ik na over mijn leven en dingen die mij bezighouden. Deze verwerk ik in mijn songs.”

Naast zijn liefde voor het strand heeft hij nog een andere grote liefde: Muziek! De muzikale veelkunner begon als drummer en nam daarna de gitaar ter hand, speelde in diverse bands en koos uiteindelijk voor gitaar en zang. “Voor mij is dit de meest pure vorm van muziek maken. Met mijn stem kan ik laten horen wie ik ben en een inkijkje geven in mijn belevingswereld door middel van mijn teksten. Bij zijn optredens valt het unieke (stem)geluid van Pieter op bij de luisteraars.

Bij het schrijven van nieuwe songs neemt hij zijn muzikale helden zoals Amos Lee, Coldplay, Ed Sheeran, Jason Mraz en George Ezra in zijn achterhoofd mee.

Nederlandtalige popmuziek