main

Act

Ravenna’s nieuwe videoclip ‘My Hero’!

15 april 2019

De Nederlandse poppy punkrock band Ravenna brengt een nieuwe videoclip uit voor het nummer “My Hero”.
My hero staat op hun full length album “Hearts Under Fire”, het debuutalbum dat april 2018 is uitgekomen via White Russian Records.

Zangeres Heleen legt het verhaal achter het nummer uit:
Het nummer gaat over Tom Petty. Zijn muziek is de eerste muziek die ik me kan herinneren. Ik was toen 4 jaar oud. De platen Full moon Fever (1989) en Wildflowers (1994) stonden bij ons thuis op repeat.
Zijn muziek brengt herinneringen boven van de vakanties en vrije dagen waarop wij er met ons gezin op uit trokken. De vrijheid, mooie landschappen en fijne gesprekken in de auto zijn onlosmakelijk verbonden met de muziek van Tom Petty.
My Hero is mijn eerbetoon aan Tom Petty. Maar daarmee ook aan veel andere (overleden) grootheden in de muziek. Een ode aan hen die veel betekend hebben in mijn jeugd, waarmee ik ben opgegroeid. Die mij hebben gevormd tot wie ik nu ben. En mij tot op de dag van vandaag nog inspireren.”

De single is in een mooi jasje gestoken. Namelijk prachtig getekend artwork met referenties naar de songtekst van ‘ My Hero’.
De beelden uit de clip zijn opgenomen tijdens meerdere shows eerder dit jaar.
De video laat zien wat Ravenna het beste kan: een energieke live show neerzetten die geen moment verveeld!