Nieuwe Electronische Waar

Over Nieuwe Electronische Waar
NEW is het belangrijkste talentontwikkelingsproject voor elektronische muziek van Oost-Nederland. Veelbelovende producers worden een jaar lang jaar intensief begeleid. Niet alleen op het gebied van produceren van muziek, maar ook bij het werken aan live-shows, het uitbrengen van muziek en de zakelijke kant van het muzikantschap.

NEW is een initiatief van De Nieuwe Oost popPoppunt Gelderland en Poppunt Overijssel. Hiervoor werken zij samen met Esc.rec.BurgerweeshuisDoornroosjePodium GigantHedon ZwolleMetropoolLuxor LiveStudio WonderArtEZ Conservatorium, Booster Festival, De Perifeer en Koek FM.

Songcamp
Poppunt Overijssel organiseert in samenwerking met het platform Nieuwe Electronische Waar een Songcamp specifiek gericht op producers van elektronische muziek. In een tijd waarin de muzikant steeds meer ondernemer, marketeer en andere rollen vervult, geeft Songcamp de maker weer ruimte om te maken. Songcamp creƫert een omgeving die alle prikkels en verplichtingen van alledag wegneemt en de producers in een omgeving plaatst waar inspiratie, uitwisseling en productiviteit centraal staan.

Tijdens het songcamp weekend zijn producers en DJ’s uit Oost Nederland 24/7 bezig met muziek: Muziek maken, muziek luisteren en over muziek praten. Onder begeleiding van coaches werkt de NEW selectie in een huis in de Belgische Ardennen aan hun artistieke ontwikkeling.

Check de video’s voor een kleine impressie van Nieuwe Electronische Waar.