Songcamp NEW

Sinds dit jaar organiseert Poppunt Overijssel in samenwerking met het platform Nieuwe Electronische Waar een Songcamp specifiek gericht op producers van elektronische muziek. In een tijd waarin de muzikant steeds meer ondernemer, marketeer en andere rollen vervult, geeft Songcamp de maker weer ruimte om te maken. Songcamp creëert een omgeving die alle prikkels en verplichtingen van alledag wegneemt en de producers in een omgeving plaatst waar inspiratie, uitwisseling en productiviteit centraal staan.

Over Nieuwe Electronische Waar
NEW is het belangrijkste talentontwikkelingsproject voor elektronische muziek van Oost-Nederland. Veelbelovende producers worden een jaar lang jaar intensief begeleid. Niet alleen op het gebied van produceren van muziek, maar ook bij het werken aan live-shows, het uitbrengen van muziek en de zakelijke kant van het muzikantschap.

NEW is een initiatief van De Nieuwe Oost popPoppunt Gelderland en Poppunt Overijssel. Hiervoor werken zij samen met Esc.rec.BurgerweeshuisDoornroosjePodium GigantHedon ZwolleMetropoolLuxor LiveStudio WonderArtEZ Conservatorium, Booster Festival, De Perifeer en Koek FM.

Songcamp
Tijdens het songcamp weekend zijn 7 producers uit Oost Nederland 24/7 bezig met muziek: Muziek maken, muziek luisteren en over muziek praten. Onder begeleiding van coaches Rob Peters & Louis Bordeaux werkten NOPPHijmermkkĩ.µLucinate, Writist, Dotlights & Bastian Benjamin in een huis in de Belgische Ardennen aan hun artistieke ontwikkeling.

NEW Songcamp 2019 – Aftermovie

Er werd gedanst, gelachen, geëxperimenteerd, gewandeld (met headphones) en natuurlijk heel veel muziek gemaakt: dit was het allereerste NEW Songcamp! Wil jij er volgend jaar ook bij zijn? Aanmelden voor de NEW selectie van 2020 kan vanaf 28 oktober! Stay tuned voor meer info. Video: RocketboysMuziek: Lucinate – ReduxSpeciale dank aan Louis Bordeaux, Rob Peters, Jeroen Diepenmaat en Poppunt Overijssel.

Posted by Nieuwe Electronische Waar on Tuesday, October 15, 2019