Songcamp

songcamp 2021

Elk jaar organiseert Poppunt Overijssel in samenwerking met de drie Overijsselse poppodia Hedon, Burgerweeshuis & Metropool het project Songcamp. Tijdens Songcamp creëren we een bubbel voor Overijsselse acts om zich drie dagen lang volledig op hun act te kunnen focussen.

Songcamp 2021

Producers, bands, rappers, muzikanten opgelet! Kom je uit Overijssel en wil jij jouw act verder ontwikkelen? Heb je verfrissende ideeën en wil je hulp inschakelen om deze uit te voeren? Vragen op het gebied van podiumtechniek, performance of management? Tips voor het binnenhalen van subsidie voor je EP of videoclip of andere vraagstukken over je muzikale carrière op zakelijk- of livegebied? Dan is coachingstraject Songcamp wat voor jou! Tijdens het traject krijg je de kans om de verschillende aspecten van je carrière met een coach onder de loep te nemen.  

Aanmelden voor Songcamp 2021 kan tot en met 29 augustus.

Songcamp bestaat dit jaar uit online masterclasses op gebied van management, planvorming, identiteit en concepting van drie creatieve professionals. Na deze masterclasses stroomt een selectie door naar 1-op-1 sessies waar de diepte in gegaan wordt. Wanneer de focus meer op live dan zakelijke onderdelen ligt, is er de mogelijkheid om geselecteerd te worden voor de live-on-stage-dag. Hier wordt vraaggericht gewerkt aan alles rondom live-optredens. Denk bijvoorbeeld aan podiumpresentatie, sound, podiumtechniek, samenspel, visuals, of het maken van een goed doorlopende setlijst.

  • De online masterclasses vinden online plaats op 14, 21 en 28 september om 19:30 uur. Het vervolgtraject duurt tot en met december 2021.

Acts die in 2019 hebben meegedaan aan Songcamp zijn: Get Jealous, Zehra, Boogie Monster en Nonchelange.  

Acts die al eerder deelnamen aan Songcamp zijn onder andere Dr. Watjes, The Koalaz, Colorwave, Scott & Young, Interflow en The Black Fall. Zij kregen coaching van onder andere muzikanten en professionals van: De Staat, Agents After All, Gruppo Sportivo, Typhoon, Orgelvreten, Sena en The Deaf.  

Voor een impressie van Songcamp in 2018 bekijk je onderstaande video’s. Met o.a. Vera Bon, Black Monsoon en NO WOW.