Songs For Freedom – Overijssel viert vrijheid

In 2020 worden, in teken van 75 jaar vrijheid, vier talentvolle Overijsselse bands uitgedaagd een ‘Song for Freedom’ te maken. Boogie Monster, Lauringer, No Wow & QUINN hebben zich laten inspireren door de 17 verhalen van RTV Oost & HCO en daarmee hun eigen song met het thema ‘vrijheid’ gecreëerd. Met deze persoonlijke interpretaties van 1 van de 17 verhalen trekken de bands door heel Overijssel tijdens de Vrijheidstour van 1 t/m 17 april en sluiten gezamenlijk af op Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle op 5 mei 2020.

Boogie Monster
In hun geliefde Deventer brouwden de vijf mannen van Boogie Monster een uniek recept: groovy rock ‘n roll. Dat is swingende bluesrock met een scheutje pop en een snufje soul. Deze oude bekenden vonden elkaar na omwegen langs talloze bands en genres eind 2017. Samen zijn zij sterker dan ooit: een échte zanger met een Motown-waardige band. 
Met een boogie hier en een shuffle daar garandeert Boogie Monster altijd een energieke liveshow. Knallende en catchy songs gebracht met voelbare eerlijkheid en een grote glimlach. 

Lauringer
Lauringer maakt road pop, een combinatie van huisgemaakte singer songwriter tunes, tijdloze popmuziek en feel-good indie. Met haar muziek wil Lauringer momenten en gevoelens bewaren, het proces van het maken vieren en de deur open houden voor iedereen die mee wil komen.

No Wow
No Wow maakt rauwe en fuzzy indierock met invloeden vanuit de grunge en electronica. De bands is een ongefilterde inkijk in de dagelijkse struggle van midden twintigers en drijft voort op de emotie en extase van het moment.

QUINN
QUINN is een alternatieve electropop band. Dromerige synths en bombastische beats vormen de basis van de popsongs. De band bevindt zich tussen de sensuele energie van Oscar and the Wolf, de vocale overtuiging van Kate Bush en de rauwheid van Portishead.

RTV Oost reportage
RTV Oost was aanwezig bij de eerste kennismaking tussen de bands en de historici, een reportage van deze avond zie je hier:

Songs for Freedom is tot stand gekomen door een samenwerking met Poppunt Overijssel, Bevrijdingsfestival Overijssel, Burgerweeshuis, Metropool & Hedon Zwolle.